Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΜΝΟΣ ( Ή ΟΧΙ ) ΣΤΗΝ ‘’ΚΑΠΑΤΣΑ’’ ΓΥΝΑΙΚΑ!!!

Από την Ανδριάνα Αποστολοπούλου.

ΟΡΟΣ:

Ποια είναι η ‘καπάτσα’ γυναίκα? Αυτή που πετυχαίνει αυτό που θέλει… Προσοχή στα ‘’! Μήπως είναι κάτι περισσότερο?  Ας το ψάξουμε  λίγο πιο προσεχτικά.. Θα εστιάσουμε στην γυναίκα και όλα αυτά που μπορεί να κάνει, να πει, να σχεδιάσει για να καταφέρει αυτό που θέλει. Προσοχή δεν αναφερόμαστε σε μια γυναίκα δημιουργική, με πείσμα, που διεκδικεί αυτά που της αξίζουν. Αυτή η περίπτωση είναι άξια θαυμασμού και προφανές παράδειγμα προς μίμηση. Θα αναφερθούμε στην γυναίκα που ζει και πορεύεται με πλάνο!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:


Τις περισσότερες φορές είναι όμορφες, γλυκές, με μια υποτιθέμενη αθωότητα που υιοθετείται  μόνο κατά παραγγελία. Προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε είδους καταστάσεις, είναι κοινωνικές και ιδιαίτερα έξυπνες. Δεν φοβούνται το άλλο φύλλο, είναι επιλεκτικές και συνοδεύονται από στρατό υποστήριξης. Μια ‘καπάτσα’ γυναίκα έχει συνήθως μια ‘καπάτσα’ μητέρα . Μια  μητέρα η οποία ανεξάρτητα αν πέρασε εύκολα ή δύσκολα στην ζωή της , δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει την κόρη της στο έλεος της μοίρας . Είναι αυτή που θα αφιερώσει την ζωή της να φτιάξει έναν κοινωνικό κύκλο από εύπορους υποψήφιους γαμπρούς για το σπλάχνο της . Αν δεν είναι εύποροι, θα είναι κάτι περισσότερο από κοινωνικά αποδεκτοί ή τουλάχιστον με προοπτικές για υψηλή κοινωνική θέση. Βέβαια αυτά πηγαίνουν, σχεδόν πάντα, μαζί. Αν εσείς ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που η μητέρα σας ,  σας έλεγε  "Να βρεις ένα καλό παιδί να σε αγαπάει." θα καταλάβετε αμέσως την διαφορά. Η ‘καπάτσα’ γυναίκα δέχεται συμβουλές ερωτικής και συναισθηματικής διαχείρισης των πραγμάτων από πολύ μικρή. Είναι η μητέρα της που θα την οδηγήσει με τέχνη και πονηριά πώς να πλησιάσει  και να σαγηνεύσει τον στόχο. Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται  συγκαλυμμένα φυσικά, αλλά όχι απαρατήρητα από το έμπειρο μάτι, ποτέ όμως από του ενδιαφερόμενου. Στον υπόλοιπο στρατό ανήκουν οι φίλες. Δεν αναφερόμαστε στην αληθινή, ανιδιοτελή φιλία αλλά για μια φιλία προς επίτευξη στόχου, μια ανταλλαγή αναγκών. Οι φιλίες αυτές εξυπηρετούν τη διεύρυνση των κοινωνικών σχέσεων. Άλλωστε ο πιο φυσικός, αξεπέραστος και πιο ανώδυνος τρόπος  γνωριμίας για τα ζευγάρια είναι η κοινή παρέα. Η έννοια της  παρέα, στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι λίγο ευρύτερη από το σύνηθες. Οι φίλες οφείλουν να την στηρίζουν, να την ακολουθούν ως εκεί που θέλει αυτή φυσικά, ίσως ακόμα και να την θαυμάζουν. Δεν έχουν φιλίες πραγματικές και με διάρκεια και αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι δεν έχουν να δώσουν κάτι παραπάνω ή καλύτερα να πάρουν. Μια ‘καπάτσα’ γυναίκα είναι η Κατίνα από τις Μάγισσες της Σμύρνης, το βιβλίο με την τόσο μεγάλη επιτυχία. Η Κατίνα ήταν μια γυναίκα φτωχή, χωρίς μέλλον, η οποία με την βοήθεια της πονηριάς της, την εμπειρία της μητέρας της κάτω από το πέπλο της μαγείας, έκανε τρεις γάμους πλούσιους  που την ανέβασαν κοινωνικά και έφτασε σε θέση να εξουσιάζει ολόκληρη την Σμύρνη.

ΚΙΝΗΤΡΑ:


Οι γυναίκες ‘καπάτσες’ δεν περιορίζονται μόνο στα νάζια και τα χατίρια που κάνουν όλες οι
γυναίκες . Αυτά είναι τα αποτελέσματα της γυναικείας φύσης. Θέλουν  κάτι παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο ότι καμία γνωστή τους σχέση δεν υστερεί πλούσιου οικονομικού υπόβαθρου. Πόσο συχνά έχετε δει νέα, όμορφα κορίτσια να συνοδεύονται από αρκετά μεγαλύτερους ή όχι και τόσο εμφανίσιμους αλλά ευκατάστατους  κυρίους?? Σπάνια θα έχουν γοητευτεί από την ομορφιά τους , τα νιάτα τους ή τα πραγματικά ειλικρινή μάτια του συντρόφου τους. Είναι τα χρήματα, το κύρος και οι προοπτικές που τους συνοδεύουν. Τα αποκτούν αυτόματα χωρίς να δουλέψουν, να παλέψουν και να κουραστούν για αυτά. Πηγαίνουν πακέτο με μια σχέση που συμφέρει και ας μην τις συγκλονίζει ερωτικά και ας μην χάνουν τα μυαλά τους από τον τυφλό έρωτα. Οι γυναίκες αυτές δεν θα εργαστούν για πολύ. Με ένα μαγικό τρόπο όλα θα έρχονται εύκολα και θα ζουν πραγματικά άνετα ή ακόμα και πλουσιοπάροχα χωρίς να κοπιάσουν. Είναι πλάσματα τυχερά.. Αν ερωτεύονται??? Μάλλον ναι… Αλλά και αυτό έχει ένα αλλά. Δεν θα κυκλοφορήσουν ποτέ δημόσια με κάποιον που δεν θα ανεβάσει τις μετοχές τους. Θα μείνει κρυφό, ίσως να γίνει μια παράλληλη, παράνομη σχέση. Έχουν την δυνατότητα να δαμάζουν τα συναισθήματά τους  και να βάζουν μπροστά την λογική τους. Ίσως και αυτό να είναι και ο λόγος που οι υπόλοιπες γυναίκες τις ζηλεύουν. Ίσως ακόμα επειδή δεν φαίνεται να κοπιάζουν για την τύχη τους.

ΑΝΤΡΕΣ:

Τι γίνεται όμως με τους άντρες? Είναι κάποιοι που καταλαβαίνουν και επιλέγουν αν θα ενδώσουν ή όχι. Είναι και κάποιοι που επιμένουν να εθελοτυφλούν. Νομίζουν ότι αποκτούν τα πάντα, ερωτεύονται και χάνουν οποιαδήποτε  δύναμη αντίστασης. Αυτοί που ξέρουν δρουν και ανάλογα. Οι υπόλοιποι αφήνονται και κλείνουν τα αυτιά σε όλους αυτούς που με μεγάλη ευχαρίστηση φωνάζουν για να ξεμπροστιάσουν το σχέδιο. Στην τελική δεν υπάρχει ούτε σχέδιο ούτε πλάνη. Εθελούσια επιλέγουν και είναι καλοί γνώστες των επιλογών τους και των συνεπειών αυτών. Αν βέβαια ανήκετε στην κατηγορία των αντρών-αναγνωστών και πιστεύετε ότι είστε ικανοί να κάνετε μια ‘καπάτσα’ γυναίκα να σας ερωτευτεί πραγματικά για αυτό που είστε και όχι για αυτό που αντιπροσωπεύετε, λάβετε υπόψη σας ότι και η Κατίνα έναν άντρα ερωτεύτηκε. Ήταν ο τρίτος της σύζυγος και στο τέλος η μόνη γιατρειά στον παράφορο έρωτά της και στον παραλογισμό της προδοσίας της  ήταν να τον σκοτώσει…

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου